5 reacties op “Het signaal is dood.

 1. Buiten een uitleg door VRT mensen bij De Inspecteur op Radio 2 en op de VRT-website, was er bij mijn weten geen kritisch debat over het afsluiten van de gratis ether TV in de talrijke duidingsprogramma’s zoals Terzake, de Afspraak, Van Gils en gasten, Villa Politica (werd besproken in het Vlaams Parlement)…. . Het is een eenzijdige beslissing ten nadele van minstens 100.000 burgers in Vlaanderen en grensgebieden. Om 00:10 midden een film op één viel het signaal weg.

 2. Spijtig, ik ga nog mijn opnames uit het verleden bekijken en dan zal het gedaan zijn. Geen televisie meer voor mij (en van radio ben ik ook al geen fan). Weer een burger erbij die niet geïnformeerd zal zijn…

  PS: zou er geen politieke partij of een buitenlands bedrijf als Netflix of Amazon zijn die van plan is om de Vlaamse overheid aan te klagen voor illegale staatssteun? Hoe je het ook draait of keert, alle belastinggeld dat nu nog naar de VRT gaat, bevoordeeld de lokale televisieplatformen terwijl buitenlandse online platformen zoals Netflix of Amazon Prime worden benadeeld. Als de Vlaamse overheid veroordeeld wordt om de illegale staatsteun stop te zetten dan zullen we snel terug DVB-t krijgen. Ofwel schaft men drastisch alle subsidies aan de VRT af, ofwel zorgt men dat elke aanbieder van een televisieplatform evenwaardig kan profiteren van de staatssteun… Ik vermoed dat de keuze snel gemaakt zal zijn..

 3. Ik weiger ook maar 1 eurocent aan abbonement te betalen. Vanaf nu dus enkel rtbf en gratis satelliet (vooral Arte, Tv5 monde en BBC). Nog goed voor de talen ook, heb binnenkort Frans examen op het werk. Iedereen zoe dat moeten doen, de Vrt laten doodbloeden!

 4. Hoe asociaal, kortzichtig en dom. De VRT jaagt de eigen kijkers naar de concurrentie. Ontvangen in DVB blijft mogelijk vanuit Nederland, Frankrijk, Duitsland, Wallonië en Brussel mits een vertikaal opgestelde goedkope camperantenne. Als dat niet lukt kan men overal tot 4500 gratis kanalen ontvangen met een draaibare schotel. Gericht op 9°, 13° of 23,5° oost zijn ook steeds meer nederlandstalige DVB kanalen te ontvangen zelfs in uitstekende HD kwaliteit. De VRT telt dan niet meer mee en zal de rekening aangeboden krijgen. En spijt zal te laat komen. De regeringsmededelingen en de politieke discours zullen niet meer gezien worden en onze invloed in Brussel, Wallonië en elders zal nog verder afnemen. Arm Vlaanderen, arme VRT. Wat kleine omroepen kunnen lukt de VRT blijkbaar niet. Duidelijke drogredenen camoufleren de echte reden: Vlamingen moeten geplukt worden via betaaltelevisie. Hoelang nog? Nieuwe TV’s
  zijn standaard uitgerust met DVB-t en steeds meer ook met DVB-s voor satellietontvangst.
  Tussenkastjes en decoders zijn dan niet meer nodig en de VRT helemaal niet meer.

 5. Vrt klootzakken geleid door geldwolven , oude wijven , wijven met kanker, homo’s; homo’s koppels , getrouwde mannen waarvan hun vrouw plots lesbienne geworden zijn om de man zijn fluit heeft laten inkorten tot on het lichaam en zijn fuit op de grond gesmeten hebben voor de honden die daar toevalligen aan het rondneuzen waren en nu steeds mannelijke reu’s lastigvallen ! amai wat een wereld ! klimaatsverandering noemen ze dit , haal maar uw gele hesje uit !

Reageer