Hoe reageert twitter op het stopzetten van de etheruitzendingen?

Hoe reageert twitter op het stopzetten van de etheruitzendingen?

Op Twitter zijn heel wat interessante reacties te lezen over het stopzetten van de etheruitzendingen door de VRT. Enkele slimme waarnemers vegen de argumenten uit het persbericht van de VRT met groot gemak van tafel. Een vaak terugkerende reactie is dat met de stopzetting van DVB-T onze openbare omroep VRT een grote dienst aan Telenet en Proximus bewijst…

8 reacties op “Hoe reageert twitter op het stopzetten van de etheruitzendingen?

 1. Kijken via Telenet betekent: veel betalen voor een pak zenders waar je nooit naar kijkt. Als je dan toch eens iets wil bekijken krijg je de hele tijd reclame door je strot geramd. kortom je betaald om naar reclame te kijken. Ik heb al lang afgehaakt en ben een trouwe canvas en één kijker geworden via antenne. Het werkt perfect en is van zeer goede kwaliteit. Blijkbaar weten zeer velen niet dat die mogelijkheid bestaat want steeds opnieuw moet ik het aan mensen uitleggen. VRTnu op smart TV is ondermaats van kwaliteit en geen alternatief. Tenzij je een hele avond naar een laptop of smartphone wil kijken. Ik heb de indruk dat Telenet met alle middelen een monopolie probeert uit te bouwen. en Goed geholpen wordt door nogal wat politici.

 2. Proper om ons dat af te pakken! zeker daar er geen alternatief is, niet iedereen heeft de middelen
  om zich met p c tot het oneindige uit te rusten.

 3. Wij kijken reeds jaren dvb-t aan de kust , de 3 zenders van de VRT , maar ook de Franse zenders in HD en dit in een veel betere beeldkwaliteit dan wat telenet ons bied , ik heb de indruk dat in vlaanderen alles verpatst wordt ten voordele van de grote aanbieders , en het is duidelijk dat Sven Gatz naast de kwestie antwoord het decreet is duidelijk . Wanneer we naar omringende landen (FR ,D, ENG, Nl en ja zelfs Spanje ) kijken , dan gaan ze daar resoluut voor de vernieuwing van het zendernet , en houd men rekening met de minder kapitaalkrachtigen , maar ja wat zijn 45000 stemgerechtigen ….
  VR Bredene

 4. jammer he ,we hebben onze antenne en decoder ,voila nu gaat het niet meer kunnen ,gemakkelijk beslist vind ik,wij moeten met een klein inkomen rondkomen en ik vind dat heel spijtig;makkelijk gezegd neem een abonnement,maar wij mogen betalen en dat kan zo maar .onze mening telt niet mee ,steeds bij de kleine man word er van alles afgenomen .voel mij erg bedrogen

 5. De VRT is kortzichtig en dom. Ze beseffen blijkbaar niet dat ze de tak waarop ze
  comfortabel zitten als openbare omroep aan het afzagen zijn met hun stopzettingen.
  Kijkers die niet kunnen of niet willen betalen zullen andere gratis omroepen vinden
  op antenne en schotel, teletekst inbegrepen. DVB-t kan mits een gerichte antenne
  bv. een goedkope camperantenne met ingebouwde versterker in grote delen van
  Vlaanderen gratis worden opgevangen vanuit Nederland en Frankrijk mits vertikaal
  opgesteld. Met een draaibare schotel kunnen tot 4500 gratis zenders worden ontvangen.
  Ook in het nederlands op 9° oost, 13° oost en 23,5° oost. Vaarwel VRT , kwijn maar weg.

 6. Het stopzetten van DVB-T is juist waar het Vlaanderen van vandaag voor staat, namelijk het verknechten en uitbuiten van haar burgers ten voordele van het commercieel belang. Open uw ogen en kijk wat er bijvoorbeeld gebeurd is na de vrijmaking van de energiemarkt. Wie is daar beter van geworden denkt u? Alleszins niet de burger. Torenhoge elektriciteitsfacturen en stroomonderbrekingen zijn het resultaat. De kost voor de DVB-T uitzendingen is blijkbaar iets meer dan 1 miljoen euro per jaar, of slechts 0,22% van het budget van 2016 van de VRT. Het moge dan ook duidelijk zijn dat dit niet de ware reden is waarom DVB-T wordt stopgezet. Uiteindelijk zal blijken dat het inperken van de vrijheid van de gebruiker contraproductief werkt. In het land der blinden is eenoog koning.

 7. Mnh

  Gatz en directie van de Vrt ik bedank U hierbij allen voor deze zeer associale maatregel
  om het DVTB signaal uit de ether te verwijderen.

  HIERMEE BEWIJST U NOGMAALS WAARVOOR DEZE REGERING STAAT EN GEEN RESPECT HEEFT VOOR MINDER BEDEELDEN IN VLAANDEREN MAAR WEL VOOR HET COMMERCIEEL BELANG

  Ik hoop dat de zogezegd 45000 gebruikers x 3 per gezin allen volledig afhaken van Vrt en deze schandalige daad kan teruggeschroefd worden (EN GEEN GEBRUIK GAAN MAKEN VAN DE VEEL TE DURE PROVIDERS WAT DE BEDOELING IS)
  Tevens veronderstel ik wanneer iedereen die nog gebruik maakt van DVTB de daad bij het woord zou voeren dit weleens een veelvoud zou kunnen zijn.

  Het belastinggeld dat we persoonlijk elk jaar betalen zou ik dan wel liefst teruggestort krijgen daar het voor mij niet meer mogelijk is om een dubbele belasting te betalen.
  Ten laatste hoop ik dat de circa 1a1,5 miljoen euro niet verdwijnt in aanstelling van bijkomende
  directeurs of mandaten etc.
  Tevens moedig ik hierbij de actie van de gele hesjes aan wegens de verdere uitbreiding van armoede en uitbuiting .
  Bij het aanblijven van deze maatregel is het voor mij uitgesloten om nog enige tv ontvangst
  te beleven en is het VRT hoofdstuk definitief afgesloten.

  SCHANDALIG EN VERDER GEEN WOORDEN VOOR

Reageer