6 reacties op “Vraag in het Vlaams Parlement over het gebruiksgemak van VRT NU in vergelijking met DVB-T

 1. Wij kijken al jaren naar VRT-Televisie eerst via de analoge antenne en later via DVB-T hier zal na 1 december een einde aan komen. Wij kijken vanuit Nederland in het Brabantse Lierop.

  Kunnen wij VRT-Televisie later ontvangen via DVB-T2…? Of wordt dit een betaalde versie…?

  Groeten,
  Stefan Adriaans
  Tel: +316-53251808

 2. Ik heb een appartement in Bray-Dunes (Frankrijk op 5 km van De Panne). Tot vandaag keek ik naar de Vlaamse TV met een DVB-T antenne. Vanaf 1 december kan dat niet meer. Hoewel ik tegen ben, zou een klein bedrag betalen nog net kunnen. Omwille van voorschriften van het gebouw is Satelliet TV is geen optie. Hoe moet het nu verder? Weet iemand wat de ontvangst is net over de grens van “Antenne TV” (TV Vlaanderen).

 3. Hoe asociaal, kortzichtig en dom. De VRT jaagt zijn kijkers naar de concurrentie. DVB ontvangst blijft immers gratis mogelijk vanuit Nederland, Frankrijk, Duitsland, Wallonië en Brussel mits een vertikaal opgestelde en gerichte goedkope camperantenne. Als dat niet lukt kan men overal tot 4500 kanalen FTA (free to air) gratis ontvangen met schotel en satelliet. Gericht op 9°,13° en 23,5° oost zijn ook steeds meer nederlandstalige kanalen beschikbaar zelfs in HD kwaliteit. De VRT telt dan niet meer mee en zal de rekening gepresenteerd krijgen. Politieke discours en regeringsmededelingen zullen niet meer gezien worden en onze invloed in Brussel, Wallonië en elders zal nog verder afnemen. Arm Vlaanderen. De uitstraling die piepkleine landen lukt kan Vlaanderen blijkbaar niet opbrengen. Eenmaal de superieure buitenlandse programma’s geproefd zal het niet meer mogelijk blijken de kijker terug te winnen. De drogredenen die de VRT opgeeft om de uitzendingen stop te zetten camoufleren dat de vlaming moet geplukt worden via betaaltelevisie. Tot hoelang nog? Nieuwe TV’s zijn nu uitgerust voor DVB-t ontvangst en soms zelfs ook al voor DVB-s ontvangst via de satelliet. Tussenkastjes of decoders zijn dan niet meer nodig. Info over satellietontvangst te vinden op Lyngsat.

Reageer