De VRT is de enige anti-antenne omroep in héél Europa

De VRT is de enige anti-antenne omroep in héél Europa

De VRT wil met haar beslissing om DVB-T op te doeken haar kijkers duidelijk aan de kabel vastketenen. De Vlaamse antennekijker moet en zal verdwijnen. Maar met dit anti-antenne standpunt isoleert onze openbare omroep VRT zich volledig van de rest van de Europese openbare omroepen. De VRT is de enige openbare omroep in héél Europa die de tv-antenne uitschakelt.(!) Bovendien hebben ondertussen bijna alle andere Europese openbare omroepen hun etheruitzendingen geüpgraded naar HD-kwaliteit. Antennekijker.be maakte een interactief kaartje van de etheruitzendingen van de Europese openbare omroepen in heel Europa om de wereldvreemdheid van de beslissing van de VRT te illustreren.

Kaart in PDF-formaat downloaden Kaart als PNG-afbeelding bekijken

Wie meer informatie wil over de etheruitzendingen in de verschillende Europese landen kan op onze linkpagina een overzicht met nuttige links vinden: https://antennekijker.be/nuttige-links/#ethertelevisie-in-europa

12 reacties op “De VRT is de enige anti-antenne omroep in héél Europa

 1. Zou het niet zo zijn dat onze politici er belang bij hebben via hun aandelen bij Telenet, Belgacom, etc…? Wij kijken dikwijls via de antenne: altijd goed beeld, nooit problemen met digiboxen en andere recorders die het laten afweten. Schande om ons dat af te nemen puur om commerciële redenen.

 2. Bij een stroompanne ergens onderweg in het Telenet netwerk vallen de versterkers uit zodat een groot deel van de klanten zonder beeld komen te zitten. Zelfs al heb je zelf stroom, uw digibox zegt “geen signaal”. Dan is DVB-T een oplossing. Ik vraag mij ook af hoe we nog geïnformeerd kunnen worden bij een algemene stroompanne. Mijn TV werkt op batterij, maar op de VRT zal ik niet kunnen rekenen om mij te informeren. Dan maar in het frans geïnformeerd worden zeker? RTBF en TDFrance zijn hier goed te ontvangen. Een Vlaamse beslissing ? Merci.

 3. Gewoon een schande . Ik wil ook kunnen kijken in mijn caravan enz .. zonder extra kosten.Dit is achteruitgang …..

 4. Het zou nog grappig zijn moest dit op 1 april gezegd worden maar helaas…bij de VRT zijn ze helemaal de pedalen kwijt ! Hoe kan ik als belastingbetalende Vlaming het Belgische nieuws nog volgen? Ik heb geen kabel voor TV en wens dit ook niet aan te schaffen wegens de maffieuze praktijken van Telenet (elk jaar X-aantal euro’s bij betalen). Via Internet kijken is ook asociaal want wij zitten meestal samen in de zetel nieuws te kijken. Nu moet iedereen dan op zijn eigen smartphone of laptop gaan kijken? Is dat een verrijking? Gelukkig heb ik satelliet waar ik alle zenders van Europa gratis(FTA in HD !) kan ontvangen (ARD, ZDF, TF1, France 2-3-4, BBC1-2-3-4, RAI1-2-3 en nog een heleboel anderen) behalve onze eigen Vlaamse openbare omroep ! Een regelrechte schande !

 5. Ik denk eerder aan een infiltratie van vreemde groepen die de nederlandse taal willen doen verdwijnen. Hiermee verdwijnt ook voor velen een avondje nederlands. In vlaanderen kan je best een vreemde taal kennen om gratis naar een tv-programma te kijken.
  Schiet rechts hier in zijn eigen voet?

 6. Geen houtkachels maar gas kopen, geen TV meer via antenne maar verplicht aansluiten op de kabel, enz..
  Met drogredenen alles en iedereen steeds verder onder controle brengen.
  Eerst met theelepeltjes de mensen voorprogrammeren en daarna gewoon beslissen.
  Wie en wat zit er telkens achter? Ditmaal is het wel heel duidelijk, en..
  Wat zal het volgende zijn? Want stoppen zal het niet.

 7. Ook ik vind dit een pure schande. En ik dan maar een TV aankopen met DVBT ingang.
  Je kan natuurlijk alternatieve oplossingen zoeken; echter! steeds betalend. Goedkoopst is
  Antenne TV (van TV-Vlaanderen), je moet dan wel een CI ingang hebben op je TV, een CI module aanschaffen voor de omzetting,een smartkaart ( samen 39€ eenmalig ) en een abonnement van afgerond 10€ per maand. Voeg daarbij een activeringsvergoeding van 29,95€ ( zodat het geen 30€ lijkt ).
  De contractduur is 24 maand ! En dan ?
  Anders kan ook; met een decoder en smartcard: gratis😊 ! Het baksken moet je wel ergens kunnen wegmoffelen !
  Zie: https://www.tv-vlaanderen.be/antenne-tv/bestellen/

  Heeft iemand ervaring hiermede ? Laat me aub weten. En ? zit radio ook in dit pakket.

 8. O ja, nog iets.
  VRT NU ! als alternatief voor DVBT ?
  Mooi, maar alleen op PC, tablet of smart maar niet op je smart TV ! Gezellig !
  VRT heeft laten weten dat ze geen plannen heeft om er iets aan te doen !

  Gelukkig zendt Netflix de seizoenen van ” De Ridder ” uit. Dat is toch iets hé, een kruimeltje voor klein duimpje, je weet wel dat manneke dat onder de duim gehouden wordt !

 9. Na het verdwijnen van de vrt uitzendingen via DBV-T zender Genk, heb ik nu 4 andere zenders na een re-scan : la une, la deux, la troi en een franstalige euronews. Wie betaalt dit ? Ik hoop toch de waalse gemeenschap. Het gekke is dat de signaalsterkte van deze kanalen veel beter is dan deze van de vrt vroeger ! Moet ik nu toch maar frans gaan leren ?

 10. De vlaamse zenders niet meer te ontvangen via digitale antenne…voorheen keek ik in mijn keuken met alleen een binnenantenne.
  Eerst vragen ze je een digitale antenne te kopen en dan schaffen ze het af. Gaat dit zo ook met DAB: afschaffen de gewone radiozenders: dan kun je de dure ontvangers naar de vuilnisbelt brengen ???
  Ontvang wel nog 4 franstalige zenders. BBC MTV e.a. krijg ik signaal maar is gecodeerd. Kan je dit gratis bekijken? Bestaat er zoiets als een gratis smartcard? Vroeger ook duitsland via digitale antenne, maar gaat niet meer….

Reageer