De VRT is de enige anti-antenne omroep in héél Europa

De VRT is de enige anti-antenne omroep in héél Europa

De VRT wil met haar beslissing om DVB-T op te doeken haar kijkers duidelijk aan de kabel vastketenen. De Vlaamse antennekijker moet en zal verdwijnen. Maar met dit anti-antenne standpunt isoleert onze openbare omroep VRT zich volledig van de rest van de Europese openbare omroepen. De VRT is de enige openbare omroep in héél Europa die de tv-antenne uitschakelt.(!) Bovendien hebben ondertussen bijna alle andere Europese openbare omroepen hun etheruitzendingen geüpgraded naar HD-kwaliteit. Antennekijker.be maakte een interactief kaartje van de etheruitzendingen van de Europese openbare omroepen in heel Europa om de wereldvreemdheid van de beslissing van de VRT te illustreren.

Kaart in PDF-formaat downloaden Kaart als PNG-afbeelding bekijken

Wie meer informatie wil over de etheruitzendingen in de verschillende Europese landen kan op onze linkpagina een overzicht met nuttige links vinden: https://antennekijker.be/nuttige-links/#ethertelevisie-in-europa

6 reacties op “De VRT is de enige anti-antenne omroep in héél Europa

  1. Zou het niet zo zijn dat onze politici er belang bij hebben via hun aandelen bij Telenet, Belgacom, etc…? Wij kijken dikwijls via de antenne: altijd goed beeld, nooit problemen met digiboxen en andere recorders die het laten afweten. Schande om ons dat af te nemen puur om commerciële redenen.

  2. Bij een stroompanne ergens onderweg in het Telenet netwerk vallen de versterkers uit zodat een groot deel van de klanten zonder beeld komen te zitten. Zelfs al heb je zelf stroom, uw digibox zegt “geen signaal”. Dan is DVB-T een oplossing. Ik vraag mij ook af hoe we nog geïnformeerd kunnen worden bij een algemene stroompanne. Mijn TV werkt op batterij, maar op de VRT zal ik niet kunnen rekenen om mij te informeren. Dan maar in het frans geïnformeerd worden zeker? RTBF en TDFrance zijn hier goed te ontvangen. Een Vlaamse beslissing ? Merci.

  3. Gewoon een schande . Ik wil ook kunnen kijken in mijn caravan enz .. zonder extra kosten.Dit is achteruitgang …..

  4. Het zou nog grappig zijn moest dit op 1 april gezegd worden maar helaas…bij de VRT zijn ze helemaal de pedalen kwijt ! Hoe kan ik als belastingbetalende Vlaming het Belgische nieuws nog volgen? Ik heb geen kabel voor TV en wens dit ook niet aan te schaffen wegens de maffieuze praktijken van Telenet (elk jaar X-aantal euro’s bij betalen). Via Internet kijken is ook asociaal want wij zitten meestal samen in de zetel nieuws te kijken. Nu moet iedereen dan op zijn eigen smartphone of laptop gaan kijken? Is dat een verrijking? Gelukkig heb ik satelliet waar ik alle zenders van Europa gratis(FTA in HD !) kan ontvangen (ARD, ZDF, TF1, France 2-3-4, BBC1-2-3-4, RAI1-2-3 en nog een heleboel anderen) behalve onze eigen Vlaamse openbare omroep ! Een regelrechte schande !

  5. Ik denk eerder aan een infiltratie van vreemde groepen die de nederlandse taal willen doen verdwijnen. Hiermee verdwijnt ook voor velen een avondje nederlands. In vlaanderen kan je best een vreemde taal kennen om gratis naar een tv-programma te kijken.
    Schiet rechts hier in zijn eigen voet?

Reageer